Mammalnet​

MammalNet je partnerstvo između različitih naučnih i akademskih institucija u Evropi i lokalnih ljubitelja nauke poput vas, koji rade zajedno na istraživanju divljih životinja kako bi stekli više informacija o prisustvu sisara u vašem području.

O projektu

Naš cilj s MammalNet platformom je da steknemo uvid u prednosti i ograničenja upotrebe "Građanske nauke" (Citizen Science) za praćenje sisara širom Evrope i da naučimo kako možemo prikupiti bolje podatke i podstaći učešće.

Vodič o vrstama

Koristite naš vodič za sisare koji će vam pomoći da prepoznate različite vrste i naučite više o sisarima oko sebe.

Naše aplikacije

iMammalia

iMammalia je besplatna aplikacija za pametne telefone, prilagođenog dizajna, koja vam omogućava da brzo i jednostavno snimate i dijelite susrete sa sisarima ili njihove tragove aktivnosti. Sadrži vodiče za prepoznavanje različitih vrsta i sačuvaće sva vaša zapažanja, tako da ćete imati detaljan zapis o svim viđenjima sisara.

MammalWeb​

MammalWeb je web platforma za sve one koji su zainteresovani za različite vrste sisara koji žive u njihovom lokalnom području i šire. Ako imate foto-zamku, možete da postavljate i dijelite fotografije sisara koje ste snimili oko sebe. Ili možete da idete na web stranicu da bi pregledali fotografije koje su drugi korisnici postavili na MammalWeb i vidjeli koliko ih prepoznajete.

Agouti​​

Agouti je web platforma dizajnirana za podršku specifičnim lokalnim projektima u svakoj pilot zemlji gdje je cilj korišćenje zabilježenih viđenja sisara za procjenu broja i rasprostranjenosti različitih vrsta. Ovo uglavnom rade profesionalci, napredni prirodnjaci i obučeni volonteri koji imaju pristup velikom broju kamera. Ako su kamere postavljene prema protokolima ENETWILD, podaci se mogu koristiti za sistematsku procjenu gustine sisara.

Partneri i saradnici

Kontakt

Ako želite da kontaktirate menadžere projekta ili imate problema s bilo kojom funkcijom web stranice, možete nam poslati e-mail sa svojim pitanjem putem ovog obrasca i kontaktiraćemo Vas u najkraćem mogućem roku.