KAKO SUDJELOVATI?

Korisnici foto - kamera i fotografi

Zašto ova ciljna skupina?

Fotografi prirode, kao i prirodnjaci, vrlo temeljito gledaju na prirodu. Oni ne samo da dobro poznaju regije u kojima fotografiraju, već često provode mnogo sati promatrajući kako se krajolik i ponašanje mnogih vrsta mijenjaju. Mnogi od njih imaju vrlo moćnu opremu koja im omogućuje da neprimjetno prilaze fauni i često uključuju foto – kamere u svoju opremu.

Fotografi prirode obično su vrlo zahtjevni s fotografijama koje slikaju i često odbacuju mnoge slike koje ne zadovoljavaju njihove zahtjeve. Međutim, ove fotografije povezane s prostornim i vremenskim informacijama mogu se pretvoriti u visokokvalitetne podatke korisne za znanost jer se fotografije mogu dodati u zapise tijekom ili nakon slanja.

Zašto sudjelovati?

Fotografi prirode cijene ono što promatraju. Suradnjom će se povećati naše informacije o divljini i poboljšati odluke zasnovane na znanju i na temelju podataka. Ovaj pristup omogućava upravljanje i očuvanje faune na održiv način.

Suradnja na snimanju faune prilika je za povećanje znanja o prirodi, a također i postati aktivan dio očuvanja biološke raznolikosti.

Kako sudjelovati?

Mobilna aplikacija iMammalia ima vrlo jednostavan dizajn, omogućava korisnicima snimanje slučajnih opažanja različitih vrsta. Ako također možete uključiti fotografije vrsta ili njihovih znakova (otisci stopala, izmet, ostaci hrane), tada je validacija zapisa lakša.

MammalWeb aplikacija omogućuje građanima znanstvenicima da lako prenose sve fotografije snimljene foto – kamerama, uvijek poštujući povjerljivost njihovog preciznog položaja. Vrste identificiraju građani i stručnjaci te generiraju podatke od velike znanstvene vrijednosti.

Aplikacija MammalWeb također omogućuje sudjelovanje identificiranjem fotografija iz vlastitih foto – kamera ili suradnjom identificiranjem fotografija u drugim regijama ili suradnicima i uživanjem u fantastičnim slikama. Ništa strašno ako nemate prethodno iskustvo, za vrlo kratko vrijeme bit ćete u mogućnosti identificirati većinu vrsta, a ostali će korisnici također pratiti i potvrditi fotografije koje identificirate.

Ako želite poduzeti profesionalniji korak i želite stvoriti istraživački projekt ili nadzor divljih životinja, aplikacija AGOUTI omogućuje vam izradu projekata za učinkovito i jednostavno upravljanje informacijama dobivenim mrežama foto – kamera ili pojedinačnih uređaja. To pomaže da se zabilježe fotografije i nizovi dobiveni za prikupljanje podataka potrebnih za postizanje ciljeva praćenja i istraživanja.