KAKO SUDJELOVATI?

Ljubitelj aktivnosti na otvorenom

Zašto ova ciljna skupina?

Sport i zabava na otvorenom u prirodi znače da mnogi ljudi često posjećuju različite vrste prirodnih prostora. Aktivnosti kao što su trekking, planinarenje, penjanje, brdski biciklizam ili druge aktivnosti na otvorenom postale su vrlo popularne i mnogim ljudima otvaraju mogućnost izravnog kontakta s prirodom i faunom koja je nastanjuje. Dakle, oni su potencijalni kandidati za sudjelovanje u prigodnom prikupljanju podataka.

Zašto sudjelovati?

Snaga je u brojnosti, više i bolje znanstveno znanje, za koje su potrebni dobri podaci, pomaže objektivno razumjeti prirodu.

Omogućuje aktivno sudjelovanje u generiranju znanja i očuvanju prirode.

Suradnja u registraciji faune prilika je za uživanje, učenje i dublje te intenzivnije znanje o prirodi.

Ako ste neiskusni, ne brinite, vidjet ćete kako brzo učite i iznenaditi ćete se kada otkrijete koje vrste postoje u vašoj regiji.

Kako sudjelovati?

Mobilna aplikacija iMammalia ima vrlo jednostavan dizajn koji omogućuje snimanje i opažanja različitih vrsta. A je moguće uključiti i fotografije vrsta ili njihovih znakova (otisci stopala, izmet, ostaci hrane), olakšava se mogućnost potvrde zapisa.

MammalWeb aplikacija omogućuje građanima znanstvenicima da lako prenose sve fotografije snimljene foto – kamerama, uvijek poštujući povjerljivost njihovog preciznog položaja. Vrste identificiraju građani i stručnjaci te generiraju podatke od velike znanstvene vrijednosti.

Aplikacija MammalWeb također omogućuje sudjelovanje identificiranjem fotografija iz vlastitih foto – kamera ili suradnjom identificiranjem fotografija u drugim regijama ili suradnicima i uživanjem u fantastičnim slikama, ništa se ne događa ako nemate prethodno iskustvo, za vrlo kratko vrijeme bit ćete u mogućnosti identificirati većinu vrsta, a ostali će korisnici također pratiti i potvrditi fotografije koje identificirate.